fredag 5 september 2014

Exempel på krönika



VARA TACKSAM ÖVER ATT HA MAT




I lördags satt jag på en restaurang och väntade på min beställning. Då upptäckte jag hur mycket mat man hade lagt på tallrikar.  Det var strax efter lunch. På restaurangen serverades en lunchbuffé och man kunde ta hur mycket mat man ville.


Undersökningar visar att vi kastar över 100 kilo mat per person varje år. Många tar för stora portioner och kan inte äta upp dem. Många tittar för mycket på datummärkningen. Man tror att maten blir dålig direkt efter sista datum som står på förpackningen. Trots att många matvaror håller att vara färska ganska mycket längre efter.


Samtidigt svälter nära en miljard människor över hela världen. Det betyder att mer än en av sju personer inte har råd att äta ens skorpor och går till sängen hungriga varje kväll.


Kanske man behöver förändra en attityd till mat och hysa en respekt både för mat också personen som lagar mat. Hemma kan man planera bättre innan man handlar. Så personer kan köpa bara matvaror som behövs och slippa kasta för mycket. Det optimala vore om människor tog så mycket som de tror att de ska äta eller dricka på en restaurang. Vi måste vara tacksamma över vad vi har.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.