VARA TACKSAM ÖVER ATT HA MAT
I
lördags satt jag på en restaurang och väntade på min beställning. Då upptäckte
jag hur mycket mat man hade lagt på tallrikar.
Det var strax efter lunch. På restaurangen serverades en lunchbuffé och
man kunde ta hur mycket mat man ville.
Undersökningar
visar att vi kastar över 100 kilo mat per person varje år. Många tar för stora
portioner och kan inte äta upp dem. Många tittar för mycket på datummärkningen.
Man tror att maten blir dålig direkt efter sista datum som står på förpackningen.
Trots att många matvaror håller att vara färska ganska mycket längre efter.
Samtidigt
svälter nära en miljard människor över hela världen. Det betyder att mer än en
av sju personer inte har råd att äta ens skorpor och går till sängen hungriga
varje kväll.
Kanske
man behöver förändra en attityd till mat och hysa en respekt både för mat också
personen som lagar mat. Hemma kan man planera bättre innan man handlar. Så
personer kan köpa bara matvaror som behövs och slippa kasta för mycket. Det
optimala vore om människor tog så mycket som de tror att de ska äta eller
dricka på en restaurang. Vi måste vara tacksamma över vad vi har.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.