tisdag 9 december 2014

Här är receptet på saffranskransar till er som ville ha det. Bra träning på verb i imperativ.

  

Smula 50 g jäst i en bunke
Smält 150 g smör och tillsätt 5 dl mjölk så att vätskan blir ljummen
Häll vätskan på jästen tillsammans med 1,5 dl socker, 2 kuvert saffran och 0,5 tsk salt
Tillsätt 1,4-1,5 l mjöl lite i taget. 
Arbeta degen tills den släpper från bunkens kanter.
Låt den jäsa i 40 min.
Kavla ut degen till en rektangel. 
Fyllning: smör, socker och riven mandelmassa.
Rulla ihop degen och klipp.(se video nedan)
Låt allt jäsa igen i 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda längder i ca 15 min 225 grader
Mitt tips: Arbeta degen för hand med träslev så att du känner när degen släpper. Använder du maskin måste du vara noga så att du inte får i för mycket mjöl. då blir bullarna torra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.